Reklamní agentura Zobrazit menu

 

Všechny články

 

Pokud zrovna nemám telefon u ucha nebo neřeším, jak firmu posunout dál, rád si nakreslím nějaký design, protože jsem původně designer. Ve volném čase mě najdete v ušáku s dobrou knihou, na kole nebo v mé dílně, kterou jsem si doma vybudoval.

Má váš e-shop všechny legislativní náležitosti?

Štítky: BlogOstatní
Autor: Michal Brtníček

Publikováno: 24.11.2010

 

Ano, je tomu tak. V české republice je třeba na webu umístit některé povinné údaje, jinak se jejich provozovatel dopouští obrovského risku a čekají jej nemalé postihy. Pojďme si nyní ty nejdůležitější údaje projít společně.

Informace o firmě nebo podnikateli

Pokud se na internetu prezentujete prostřednictvím vlastních firemních stránek, je třeba na ně uvézt základní údaje o vás jako fyzické osobě a nebo o firmě. Zejména se jedná o údaj, kde je firma vedena, pod jakou spisovou značkou, identifikační číslo, jméno a sídlo firmy.

Pokud tento krok nesplníte a na vaše stránky si tyto údaje nedáte, čeká vás až 10 000 Kč pokuta a až rok zákazu činnosti. Když vezmeme v úvahu, že tyto údaje jsou snadno dohledatelné mimo jiné na ares, je tato legislativní povinnost čistě jen zbraní pro vaši konkurenci.

Jak je tomu u e-shopu?

U internetových obchodů je toho oproti webovým stránkám o malinko víc. K výše uvedeným informacím je třeba ještě dopsat údaje o příslušném kontrolním orgánu, pokud prodáváte specifický produkt, u kterého je toto vyžadováno.

Obchodní podmínky e-shopu

Nejdůležitějšími body v obchodních podmínkách jsou zejména lhůty pro vrácení zboží bez udání důvodu. Na toto má totiž zákazník právo a pokud to není v obchodních podmínkách uvedeno, tak se standartní 14 denní lhůta prodlužuje na tři měsíce. Po tuto dobu může zákazník zboží vrátit a musí dostat peníze nazpět. Toto se netýká takzvaného nevratného zboží jako jsou potraviny, časopisy, cd nebo dvd s hudbou nebo softwarem nebo jakkoli upravené produkty na přání zákazníka.

Vzhledem k tomu, že postavit obchodní podmínky je velice pracné a časově náročné, jsou zde již hotové obchodní podmínky pro Váš e-shop zdarma ke stažení. Je sepsána přímo asociací pro elektronickou komerci (APEK) ve spolupráci s českými právníky.

Důležité firemní informace mají naši zákazníci námi předvyplněné a obchodní podmínky jsou součástí redakčního systému pro internetové obchody, na jehož uvedení intenzivně pracujeme.

 

 

 

Přidat komentář

 

Předchozí článek Následující článek

Sociální sítě

 

Meebio newsletter

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru.
Spamovat vás nebudeme - na to nemáme čas.

 

FORUM 24 Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra Globus Subway česká tisková kancelář Fujitsu KIA DHL